KAFFE

CAFFÈ
[kafˌfɛ]

Espressoen er kernen i vores drikke og hjertet i vores forretning. At brygge den perfekte espresso kræver et solidt fundament. Vi og italienerne taler om de fire M’er:

Miscela/Blandingen

Miscela

MISCELA

[miʃ’ʃe·la]
BLANDINGEN

Miscela betyder blandingen eller sammensætningen af kaffebønnerne. Hvad enten det drejer sig om vores espressoblend eller vores filterkaffer, går vi aldrig på kompromis med kaffens smag og kvalitet.

Vores espresso

Det tog os otte måneder og utallige tests at udvikle opskriften på Baressos helt egen, unikke espressoblanding. I 1999 satte vi os nemlig for at skabe den første, danske kvalitetsespresso; Den skulle være universel, fyldig og aromatisk, fremstillet af de bedste råvarer, og samtidig fungere suverænt i espressobaserede mælkedrikke. Og ikke mindst skulle den få selv italienerne til at løfte øjenbrynene i anerkendelse.

I dag er vores espressoblanding nøje sammensat af brasilianske og kenyanske bønner og højlandskaffe fra Colombia og Centralamerika. Hvis du smager efter, kan du måske fornemme de sødmefulde undertoner af kakao og mandel, der er balanceret med en bæragtig syrlighed.

Vi har et bredt sortiment af espressobaserede mælkedrikke. Her kan du se styrkegraden af espressoen i din drik. Er du ved at lære at drikke kaffe, anbefaler vi, at du begynder med en mild kaffesmag og med tiden arbejder dig op ad skalaen.

menukart-chart-black

Vores kaffe

I kaffebarerne brygger og serverer vi hver dag en ny filterkaffe. Vi har et bredt sortiment af blends og bønner fra tre kontinenter. Alle kafferne kan også købes med hjem fra vores A Casa-sektion i kaffebarerne.

Blends

Baresso House Blend

Bønner fra Brasilien blandet med fyldige, aromatiske kvalitetskaffer fra Colombia, Brasilien, Guatemala og Kenya. God fylde og eksotisk eftersmag med raffineret syrlighed. Bedst som filterkaffe eller stempelkaffe. Passer til alle tidspunkter af dagen.

Barista Espresso Blend

Baressos egen espressoblend, sammensat af brasilianske og kenyanske bønner og højlandskaffe fra Colombia og Centralamerika. Fyldig og intens smag af mandel, kakao og bæragtig syrlighed. Bedst som espresso. God til kagen og desserten.

Kaffe fra tre kontinenter

Tanzania
Baresso Lot No. 5

Dyrket på Baressos egen kaffemark på den danskejede kaffeplantage Shangri-La Estate ved Ngorongoro krateret. God fylde og frugtagtig syrlighed med fine nuancer af citrus. Bedst som filterkaffe eller stempelkaffe. Perfekt til forkælelse af dig selv og dine gæster.

Etiopien
Yirgacheffe

Dyrket på små plantager på højsletterne i Yirgacheffe. Middelfyldig kaffe med en blomsteragtig aroma, pikant syrlighed og vinagtig eftersmag. Bedst som filterkaffe eller stempelkaffe. God efter en dejlig middag.

Indonesien
Sumatra Mandheling

Dyrket i vulkansk jord i Aceh-provinsen på øen Sumatra. Fyldig og nuanceret smag og en intens, frugtagtig og sødmefuld aroma med kakao og røgagtige noter. Bedst som filterkaffe eller stempelkaffe. God at starte dagen med.

Colombia
Colombia Kachalu

Højlandskaffe dyrket af en lille gruppe farmere i området Kachalu i Santander-regionen. Fyldig kaffe med noter af chokolade og karamel og en sødmefuld, frugtagtig eftersmag. Bedst som filterkaffe eller stempelkaffe. God til den lille pause på dagen.

Macinazione/Formalingen

kaffe-macinazione

MACINAZIONE

[matʃinat’tsĭo·ne]
FORMALINGEN

Macinazione er formalingen. Hver bryggemetode har en formalingsgrad, som passer bedst til metoden og udstyret. Vidste du for eksempel, at en kaffebønne bliver delt i cirka 3.500 dele for at være fin nok til espresso? Filterkaffe derimod kræver kun 500-800 dele.

Når du brygger din kaffe derhjemme, er der nogle få gode råd til, hvordan du kan gøre smagsoplevelsen endnu bedre.

Vores gode råd

Vores gode Baresso-råd til dig, der selv brygger din kaffe

icon-filter-machine

1. Sørg for, at din kaffebrygger altid er rengjort.

icon-package

2. Anvend friskmalede bønner.

icon-grinder

3. Brug den rigtige formalingsgrad: groft til stempelkaffe, fint til filterkaffe og ekstra fint til espresso.

icon-shopping

4. Når din kaffepose har været åbnet, skal du opbevare din kaffe mørkt og køligt i en tætsluttende dåse.

icon-water

5. Til kaffebrygning skal du altid bruge friskt, koldt vand.

icon-boiling

6. Når du brygger din kaffe på f. eks stempelkande, skal vandet varmes op, til det når kogepunktet. Lad det køle af et par minutter, før du hælder det på kaffen.

icon-measurement

7. Benyt ca. 7 gram kaffe per kop.

icon-pouring

8. Hæld kaffen fra din kaffemaskine over på en termokande, hvis du ikke drikker den inden for 30 minutter.

icon-steaming-cups

9. Og luk så øjnene, smag efter og nyd din kaffe.

Se hvilke kaffer fra vores kaffebarer, du kan nyde hjemme her.

Vores filterkaffe

Macchina/Maskinen

kaffe-macchina

MACCHINA

[‘makkina]
MASKINEN

Macchina er maskinen, og vi bruger kun det bedste espressoudstyr, når vi håndbrygger din kaffe. Det er vigtigt, at maskinen opvarmer vandet til den optimale temperatur på ca. 90 grader og brygger under et tryk på omkring 9 bar.

Har du lyst til at prøve kræfter med motoren i vores kaffebarer, kan du tilmelde dig vores aftenarrangementer og blive klogere på kaffe.

Vores kaffesmagning

Har du lyst til at lære mere om kaffens vej fra mark til mund? Og kunne du tænke dig at blive introduceret til kaffehåndværket af en professional Barista?

Vores Kaffesmagning finder sted efter lukketid i kaffebaren, hvor vores særligt uddannede Coffee Masters holder foredrag for deltagerne om kaffens karakteristika. Du får lov at smage på kaffer fra forskellige dele af verden, og vi inviterer dig om bag baren, hvor du prøver at brygge din egen espresso og at skabe smuk Latte Art i mælkeskummet af kaffen.

Du tilmelder dig til arrangementet på siden her. Betaling finder sted på aftenen. Prisen er 199 kr. per person.

Vi holder gerne arrangementet, hvis I er en gruppe eller et hold. Skriv til os om et specialarrangement på info@baresso.com.

Tilmelding til Kaffesmagning

  • Tilmeld dig til vores aftenarrangementer med kaffeforedrag- og smagning ved at udfylde nedenstående formular.

Bemærk: Arrangementet gennemføres kun ved minimum 6 deltagere.

Kalender for Kaffesmagning

Ingen planlagte kaffeforedrag- og smagninger i øjeblikket.

Mano/Hånden

kaffe-mano

MANO

[‘ma·no]
HÅNDEN

Mano er hånden. Og håndværket gør hele forskellen.
Alle vores Baristaer har gennemgået et langt træningsforløb, så de kan finde den rette balance mellem kaffens karakter, formaling og kompaktheden i bajonetten.
Når vi brygger din espresso skal gennemløbstiden være mellem 20 og 30 sekunder, ellers kasserer vi den. Din espresso må nemlig hverken være for bitter eller for syrlig.

Vores passion

Kaffe er ikke bare kaffe. Kaffe er et håndværk, som vi dyrker med passion og til perfektion. Og så er det oven i købet en konkurrencedisciplin.

Kig indenfor til de årlige Baressomesterskaber her, hvor vores kolleger dyster i Cupping, Latte Art og Barista. Og hør hvordan de hver især brænder for sagen.

Kaffen er Baristaens signatur

Her deler vi passionen

Det starter med hjertet

Kunne du tænke dig at arbejde professionelt med kaffen, så læs mere om vores jobs og ansøg her.

Job & Karriere