KAFFE

CAFFÈ
[kafˌfɛ]

Espressoen er kernen i vores drikke og hjertet i vores forretning. At brygge den perfekte espresso kræver et solidt fundament. Vi og italienerne taler om de fire M’er:

Miscela/Blandingen

Miscela

MISCELA

[miʃ’ʃe·la]
BLANDINGEN

Miscela betyder blandingen eller sammensætningen af kaffebønnerne. Hvad enten det drejer sig om vores espressoblend eller vores filterkaffer, går vi aldrig på kompromis med kaffens smag og kvalitet.

Vores espresso

Vi har søgt, sorteret og smagt utallige kaffer for at sammensætte den helt perfekte blend til dig. Den består i dag af bønner fra Brasilien, Colombia og Burundi, og alt efter sæsonen skifter bønnesammensætningen for at kaffen altid er så frisk som mulig.

Ligesom alle vores andre kaffer, er vores espresso naturligvis en specialkaffe. Specialty coffee hedder det på engelsk, og det betyder, at kaffen på en kvalitetsskala fra 0-100 altid scorer over 80. Og det gør kun 5% af alt kaffe i verden. Med andre ord er du verdensmester i kaffe, når du drikker den hos os.

Vi plukker nemlig kun de rødeste og mest modne kaffebær, som vi siden rister på vores eget risteri i Länna uden for Stockholm. Her sørger vores Roastmaster for, at risteprocessen er helt optimal for netop vores kaffe, så vi fremkalder den rige sammensætning af smagsnuancer, den indeholder.

Resultatet er vores Signature Espresso, som er fyldig og karakterfuld med sødme, friskhed og noter af chokolade, karamel og appelsin. Smagen er perfekt afbalanceret, hvad enten du nyder din espresso ren eller med dampet, varm mælk.

menukart-chart-black

Vores kaffe

I kaffebarerne brygger og serverer vi hver dag to forskellige filterkaffer, vores Signature Brew og Special Brew, så du altid kan vælge mellem verdens bedste kaffe, eller én der er lidt finere endnu. Alle vores kaffer er nemlig såkaldt Specialty Coffee, og hører således til blandt 5% af verdens allerbedste kvalitet.  I vores A Casa-sektion finder du også vores økologiske Organic Brew, som du kan købe med dig hjem.

Blends

Signature Brew

Vores klassiske specialkaffe kommer fra fire udvalgte kaffefarmere i Cerrado-området i Brasilien. En af dem er Antonio Lacerra. Han høster og soltørrer sine kaffebær, som vi derefter fragter til vores eget risteri i Länna uden for Stockholm, hvor vi langsomt og varsomt rister bønnerne til perfektion.

Du vil smage en mellemristet, fyldig og rund specialkaffe med en lang eftersmag og tydelige noter af chokolade, nødder og marcipan. Et kram i en kaffekop.

Signature Espresso

Vi har søgt, sorteret og smagt utallige kaffer for at sammensætte den helt perfekte blend til dig. Den består i dag af bønner fra Brasilien, Colombia og Burundi, og alt efter sæsonen skifter bønnesammensætningen for at kaffen altid er så frisk som mulig.

Resultatet er vores Signature Espresso, som er fyldig og karakterfuld med sødme, friskhed og noter af chokolade, karamel og appelsin. Smagen er perfekt afbalanceret, hvad enten du nyder din espresso ren eller med dampet, varm mælk.

Estates

Organic Brew

Vores Organic Brew kommer fra Tolima i Colombia. Her håndplukker og vådbehandler kaffebonden Uriel Huerfia sin økologiske kaffe, som vi rister med den helt rette temperatur og timing på vores eget risteri. En unik kaffe kræver nemlig en unik ristning for at blomstre op i din kop.

Resultatet er en mellemristet, velbalanceret specialkaffe med noter af stenfrugt, karamel og sød citrus. En livlig Colombiakaffe, der byder dine sanser op til latindans.

 

Special Brew

Vi elsker at nørde kaffe og at søge verden over efter de bedste guldkorn til vores gæster. Fire gange om året præsenterer vi derfor en særligt udvalgt specialkaffe, som du kan forkæle dine smagsløg ekstra med. Vi kalder vores limited edition for Special Brew, og den er lidt finere end verdens bedste kaffe.

Macinazione/Formalingen

kaffe-macinazione

MACINAZIONE

[matʃinat’tsĭo·ne]
FORMALINGEN

Macinazione er formalingen. Hver bryggemetode har en formalingsgrad, som passer bedst til metoden og udstyret. Vidste du for eksempel, at en kaffebønne bliver delt i cirka 3.500 dele for at være fin nok til espresso? Filterkaffe derimod kræver kun 500-800 dele.

Når du brygger din kaffe derhjemme, er der nogle få gode råd til, hvordan du kan gøre smagsoplevelsen endnu bedre.

Vores gode råd

Vores gode Baresso-råd til dig, der selv brygger din kaffe

icon-filter-machine

1. Sørg for, at din kaffebrygger altid er rengjort.

icon-package

2. Anvend friskmalede bønner.

icon-grinder

3. Brug den rigtige formalingsgrad: groft til stempelkaffe, fint til filterkaffe og ekstra fint til espresso.

icon-shopping

4. Når din kaffepose har været åbnet, skal du opbevare din kaffe mørkt og køligt i en tætsluttende dåse.

icon-water

5. Til kaffebrygning skal du altid bruge friskt, koldt vand.

icon-boiling

6. Når du brygger din kaffe på f. eks stempelkande, skal vandet varmes op, til det når kogepunktet. Lad det køle af et par minutter, før du hælder det på kaffen.

icon-measurement

7. Benyt ca. 7 gram kaffe per kop.

icon-pouring

8. Hæld kaffen fra din kaffemaskine over på en termokande, hvis du ikke drikker den inden for 30 minutter.

icon-steaming-cups

9. Og luk så øjnene, smag efter og nyd din kaffe.

Se hvilke kaffer fra vores kaffebarer, du kan nyde hjemme her.

Vores filterkaffe

Macchina/Maskinen

kaffe-macchina

MACCHINA

[‘makkina]
MASKINEN

Macchina er maskinen, og vi bruger kun det bedste espressoudstyr, når vi håndbrygger din kaffe. Det er vigtigt, at maskinen opvarmer vandet til den optimale temperatur på ca. 90 grader og brygger under et tryk på omkring 9 bar.

Har du lyst til at prøve kræfter med motoren i vores kaffebarer, kan du tilmelde dig vores aftenarrangementer og blive klogere på kaffe.

Vores kaffesmagning

Har du lyst til at lære mere om kaffens vej fra mark til mund? Og kunne du tænke dig at blive introduceret til kaffehåndværket af en professional Barista?

Vores Kaffesmagning finder sted efter lukketid i kaffebaren, hvor vores særligt uddannede Coffee Masters holder foredrag for deltagerne om kaffens karakteristika. Du får lov at smage på kaffer fra forskellige dele af verden, og vi inviterer dig om bag baren, hvor du prøver at brygge din egen espresso og at skabe smuk Latte Art i mælkeskummet af kaffen.

Du tilmelder dig til arrangementet på siden her. Betaling finder sted på aftenen. Prisen er 199 kr. per person.

Vi holder gerne arrangementet, hvis I er en gruppe eller et hold. Skriv til os om et specialarrangement på info@baresso.com.

Tilmelding til Kaffesmagning

  • Tilmeld dig til vores aftenarrangementer med kaffeforedrag- og smagning ved at udfylde nedenstående formular.

Bemærk: Arrangementet gennemføres kun ved minimum 6 deltagere.

Kalender for Kaffesmagning

Ingen planlagte kaffeforedrag- og smagninger i øjeblikket.

Mano/Hånden

kaffe-mano

MANO

[‘ma·no]
HÅNDEN

Mano er hånden. Og håndværket gør hele forskellen.
Alle vores Baristaer har gennemgået et langt træningsforløb, så de kan finde den rette balance mellem kaffens karakter, formaling og kompaktheden i bajonetten.
Når vi brygger din espresso skal gennemløbstiden være mellem 20 og 30 sekunder, ellers kasserer vi den. Din espresso må nemlig hverken være for bitter eller for syrlig.

Vores passion

Kaffe er ikke bare kaffe. Kaffe er et håndværk, som vi dyrker med passion og til perfektion. Og så er det oven i købet en konkurrencedisciplin.

Kig indenfor til de årlige Baressomesterskaber her, hvor vores kolleger dyster i Cupping, Latte Art og Barista. Og hør hvordan de hver især brænder for sagen.

Kaffen er Baristaens signatur

Her deler vi passionen

Det starter med hjertet

Kunne du tænke dig at arbejde professionelt med kaffen, så læs mere om vores jobs og ansøg her.

Job & Karriere