MIT BARESSO

Il MIO BARESSO
[ilˌmiˑobaˈresso]

Rom

Nogle af mine første barndomsminder fra mine bedsteforældres hjem på Via Dell’ Imbrecciato i Rom er min bedstemor, Nonna Lisa, der vækkede mig med en hjemmebrygget Caffè Latte på sengekanten. Og så den dampudgydende espressomaskine på den lokale bar, hvor min bedstefar, Nonno Santo, og jeg gik om søndagen. Den var et fascinerende studie for en lille dreng som mig. Disse minder grundlagde min interesse for kaffe.

Danmark

Min far var italiensk, og min mor var dansk. I 20 år arbejdede jeg i Italien, i Sydøstasien og i Hongkong. Da jeg i 1999 vendte hjem med bagagen fuld af inspiration og eksotiske idéer, var der få i Danmark, der kendte til kaffebar-konceptet eller vidste, hvor man skulle gå hen med sin kaffe to-go. Derfor satte jeg mig for at åbne den første danske kæde af espresso- og kaffebarer. Vi måtte skabe alt fra bunden; herunder den første danske kvalitetsespresso. En universel, fyldig og aromatisk espresso, som vi fremstillede af de bedste råvarer, og som samtidig skulle fungere suverænt i espressobaserede mælkedrikke. Og ikke mindst skulle den få selv italienere til at løfte øjenbrynene i anerkendelse.

Rejsen

“Danskere kan ikke lave espresso”, “Espresso skal være med robusta-bønner!”, “Der er ikke før blevet ristet kaffe i Danmark med den ristegrad!”, “Hvorfor ikke bare købe noget fra eksisterende producenter?” Der var mange spørgsmål og protester. Men efter otte måneder og utallige tests op imod italienske og globalt førende mærker, lykkedes det os at skabe en espresso, som jeg er stolt af. En kombination af latinamerikanske bønner, der skaber en fin balance, og indonesiske bønner, der har en karakteristisk fylde, giver vores espresso en helt særegen mystik og aroma. Blenden er ristet optimalt, så kaffens gode egenskaber træder maksimalt frem i harmoni med både espressoudstyr og baristaens unikke håndværk.

Hos Baresso Coffee vil vi fortsætte med at håndbrygge vores drikke og introducere nye produkter, som vi skaber med kompromisløshed og passion. Sådan bygger vi nemlig fortsat vores forretning – kop for kop.

Varme kaffehilsner,

Kenneth P. Lusiani

Kenneth P. Luciani
Stifter og adm. direktør af Baresso Coffee A/S

En hilsen fra Højbro Plads

Rom anno 1957. Kenneth Luciani med sine italienske bedsteforældre og slægtninge. Vi vil også gerne høre om dine oplevelser og minder på #mitbaresso.